Sykling på Beitostølen

Beitostølen har fine sykkelrunder for ulike erfaringsnivåer. Her tipser vi om noen av dem. Alternativt kan du be om kart over sykkelstier på Beitostølen Turistkontor eller på ditt overnattingssted.

Beitorunden

For en lett runde på 14 km kan du sykle Beitorunden. Stigningen er litt tøff på slutten, men runden bør være gjennomførbar for de fleste. Med tanke på trafikk langs veien anbefales turen imidlertid ikke for de aller minste.

Man starter på Beitostølen og sykler langs gangveien ned mot Helsesportsenteret. Så fortsetter man ned mot riksvei 51, følger den til Mørken kryss, og tar av til høyre mot Skredbergo. Derifra følger man veien langs Øyangen, med utsikt mot Bitihorn og Slettefjell.

Beitostølen til Haugseter

Denne lette til middels vanskelige turen (50 km) kan starte fra Beitostølen eller fra bommen inn til Jotunheimveien. Fra Beitostølen sykler man cirka 13 km på riksveien, og tar så av til høyre ved bommen. Så er det 12 km på grusvei til Haugseter Fjellstue. På veien ser man hyggelige stølslag, og når man kommer frem til Haugseter Fjellstue er utsikten vidunderlig.

Øyangrunden fra Beitostølen

Øyangrunden er en middels vanskelig tur på 32 km. Den går gjennom variert terreng – på først asfalt den første halvdelen, så på grusveier.

Fra Beitostølen følger man riksvei 51 til Skammestein, tar av ned til høyre, og følger merket vei forbi Hedalsfjorden ned til Dalekrysset. Man fortsetter så til Valdres Sølvsmie (herfra er det grusvei), sykler opp til høyre på veien mot Røvangstølen, og følger skiltet vei til Ulvhildsete. Denne strekningen krever litt kondisjon.

Etter hvert vil du se Øyangen mens du sykler langsmed vannet til Grønolen Fjellgard. Så sykler du videre gjennom Beito og opp til Beitostølen.

Slettefjellrunden fra Beitostølen

Det er hovedsakelig den tøffe strekningen fra bommen ved Slettefjellvegen og opp til det høyeste punktet som gjør denne runden krevende. Selve turen er på 58 km.

Fra Beitostølen følger man riksvei 51 ned til Skammestein, tar av til høyre, og følger merket vei forbi Hedalsfjorden og ned til Dalekrysset. Man fortsetter så til Valdres Sølvsmie, forbi Eggåsen lysløyper, og følger skiltingen mot Høre og Høre stavkirke.

Ved krysset må man ta til høyre gjennom en bom, og kommer så inn på Slettefjellvegen. Det er her stigningen opp til det høyeste punktet på 1315 moh. begynner. Ved Sputrefossen kan man ta en pause om ønskelig, før man fortsetter mot Fleinsendin og tar til høyre mot Skrebergo og Lykkja. Så går veien videre gjennom Beito og opp til Beitostølen.

Sykling på Beitostølen Sommerpark

Beitostølen Sommerpark byr på downhill-sykling i slalåmbakkene i Beitostølen Bike Park. Bruk av parken og heisen koster penger, i tillegg til avgift for leie av sykkel og sykkelutstyr hvis du ikke har det selv.

For de små (6-10 år) finnes en sykkelløype for freeride/downhill, og mulighet for leie av sykler og utstyr.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: