Underkategorier

 

Jotunheimen

Jotunheimen er et fjellmassiv sentralt i Sør-Norge som grenser til Huldreheimen i øst, Skarvheimen i sør, og Breheimen i vest og nord. Fjellene i Jotunheimen er de høyeste i Nord-Europa. De høyeste fjellene er Galdhøpiggen på 2470 moh. og Glittertinden på 2455 moh.

Jotunheimen har turveier for erfarne som uerfarne turgåere. De mest populære turene går over Veslefjellet og Besseggen mellom Gjendesheim og Memurubu, og fra Juvasshytta til Galdhøpiggen. I 1980 ble Jotunheimen nasjonalpark til, som omfatter de sentrale delen av Jotunheimen.

Jotunheimen historisk

Aasmund Olavsson Vinje gikk mye i Jotunheimen-området i 1860-årene, og det var han som først tok i bruk navnet Jotunheimen. Før den tid het området Jotunfjeldene. Navnet Jotunheimen har røtter i norrøn mytologi, og betyr Kjempenes Hjem. Jotun betyr kjempe.

Adkomst til Jotunheimen

Fra Oslo, Bergen og Trondheim går det ekspressbusser til området flere ganger i døgnet. Det er også mulig å ta Dovrebanen til Otta og derifra ta buss til Jotunheimen.

Transport i Jotunheimen

Det er lettest å reise med bil i Jotunheimen, og det er mulig å leie bil i området. Det går rutebusser til fjells daglig i sommersesongen. Mellom Vågå/Lom og Sogndal går det også daglige busser. Alternativt kan du ta drosje fra en hvilken som helst bygd.

På Gjende kan du ta båten MS Gjende inn i Jotunheimen.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: